<
>

Weer drie punten in mindering voor ADO Den Haag

De licentiecommissie van de KNVB heeft ADO Den Haag voor de tweede keer dit seizoen drie punten in mindering gebracht. De club uit de Keuken Kampioen Divisie gaat meteen in beroep. ADO heeft een verzoek ingediend om deze zaak direct bij de beroepszaak van de eerste drie punten te betrekken.

Een maand eerder werden dus al drie punten in mindering gebracht. Toen ook al omdat de begroting niet sluitend kon worden gemaakt. ADO Den Haag had acht weken de tijd om de begroting alsnog sluitend te krijgen, maar dit lukte dus niet. De licentiecommissie moest daarom overgaan op straffen.

Beroepszaak afwachten

ADO-trainer Ruud Brood reageerde eerder in Goedemorgen Eredivisie al op de donkere wolken die al een tijdje boven Den Haag hangen. "Op 16 september komt die beroepszaak voor met betrekking tot het puntenaftrek. Dat zullen we afwachten. Voor de spelers is het natuurlijk heel vervelend, want die kunnen er helemaal niks aan doen. Het schijnt nou eenmaal een regel te zijn vanuit de KNVB."

Deadline verstreken

ADO-clubwatcher Jim van der Deijl schetste de huidige situatie al in het afgelopen weekend. "ADO heeft een garantstelling van vijf miljoen euro nodig. Die moet gegeven worden door de kopende partij. Zij kopen nog niet, omdat ze geen duidelijkheid krijgen vanuit de gemeente, en dus krijgt ADO weer drie punten in mindering."