<
>

Ajax zonder Klaassen in Champions League

Davy Klaassen reist niet met Ajax mee naar Lissabon voor het eerste Champions League-duel met Sporting Portugal. De middenvelder heeft nog te veel last van een blessure aan zijn lies.

Klaassen kende een goede interlandperiode met het Nederlands Elftal maar keerde geblesseerd terug. Erik ten Hag gaf afgelopen zaterdag al aan dat het een race tegen de klok ging worden voor de middenvelder. Steven Berghuis verving Klaassen op de tien-positie in Zwolle en lijkt ook tegen Sporting Portugal de voorkeur te krijgen.

Maarten Stekelenburg stapt wel in het vliegtuig naar Lissabon. De doelman miste zaterdag net als Klaassen het gewonnen competitieduel met PEC Zwolle (0-2). Ajax traint dinsdagavond in Estádio José Alvalade van Sporting. Ten Hag geeft daarvoor een persconferentie.

Problemen Sporting

Sporting kampt ook met personele problemen voor het eerste duel in de groepsfase van de Champions League. De kampioen van Portugal moet sterspeler Pedro Gonçalves missen. Trainer Rúben Amorim verwacht dat zijn sterspeler nog zeker een week niet inzetbaar is.

Gonçalves had het afgelopen seizoen met 23 doelpunten een groot aandeel in de eerste landstitel in negentien jaar voor Sporting. De middenvelder ontbrak zaterdagavond al tijdens het thuisduel met FC Porto (1-1). Aanvoerder Sebastián Coates speelde wel mee, maar moet tegen Ajax een schorsing uitzitten.

Dit artikel bevat informatie van het ANP.