<
>

Jong AZ koploper, Jong Ajax ruim langs NAC

Pro Shots

Jong AZ heeft in de Keuken Kampioen Divisie met 2-1 van De Graafschap gewonnen, waardoor de Alkmaarders de koppositie hebben teruggepakt.
Er werden nog vier wedstrijden gespeeld in de KKD. FC Volendam speelde in de topper van de avond thuis gelijk tegen Roda JC Kerkrade. Jong Ajax won ruim van NAC Breda, terwijl Jong FC Utrecht thuis Jong PSV versloeg. FC Eindhoven pakte de drie punten in de regioderby tegen Helmond Sport.

Uitslagen
FC Volendam - Roda JC Kerkrade: 2-2
Jong AZ - De Graafschap: 2-1
Jong Ajax - NAC Breda: 6-3
FC Eindhoven - Helmond Sport: 3-2
Jong FC Utrecht - Jong PSV: 2-1

Klik hier voor de huidige stand in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong AZ terug op kop

Jong AZ was verrassend positief aan het seizoen begonnen, met vier overwinningen uit vijf duels. Alleen de laatste pot tegen Jong FC Utrecht ging verloren, maar tegen De Graafschap nam de poeg revanche: 2-1. Met de overwinning hebben de Alkmaarders de koppositie weer in handen ten koste van Excelsior. De Graafschap was ook prima aan het seizoen begonnen, maar ging afgelopen vrijdag wel hard onderuit tegen FC Volendam (0-3) en verloor nu dus weer.

Jong AZ kwam in Alkmaar al vroeg op voorsprong dankzij Peer Koopmeiners. De aanvoerder schoof de bal van buiten de zestien langs keeper Hidde Jurjus. De gelijkmaker viel vlak na rust. Elmo Lieftink rondde knap af met een volley. Jong AZ liet echter zien in vorm te zijn. Een aanval uit het boekje eindigde met een doelpunt van invaller Yusuf Barasi.

Jong Ajax wint in doelpuntrijk duel van NAC

Jong Ajax heeft op de Toekomst drie punten gepakt tegen NAC Breda. De Amsterdammers wonnen in vermakelijk duel met veel doelpunten en boekten de tweede overwinning van het seizoen: 6-3.

Jong Ajax was naarstig op zoek naar een overwinning na een beroerde seizoensstart. De Amsterdammers stonden alleen dankzij het doelsaldo niet op de laatste positie van de ranglijst. Het wisselvallige NAC Breda bleek de perfecte tegenstander om weer wat vertrouwen op te doen.
Het was in de eerste 25 minuten genieten geblazen op de Toekomst. Tegen die tijd lagen er al vijf ballen in het netje. NAC kwam nog vroeg op voorsprong via een intikker van Ralf Seuntjens, maar Jong Ajax keerde de wedstrijd snel naar eigen hand. Danilo, Kenneth Taylor, Victor Jensen en Youri Baas scoorden en zetten zo een comfortabele voorsprong op het bord. De mooiste was van Baas, hij rondde keurig af na een scherpe aanval van de Ajacieden.

Na rust vielen de doelpunten net zo snel. Ajax had de overwinning al in de tas, maar ging gewoon door met scoren, met onder andere Youri Regeer. Thom Haye deed nog iets terug met een prachtige vrije trap. Maar vrije trappen nemen bleek Max de Waal ook te kunnen. Hij krulde de bal in de kruising. Daarna scoorde Seuntjens zijn tweede van de avond.

Eindhoven wint derby tegen Helmond

FC Eindhoven heeft thuis nipt van Helmond Sport gewonnen. De thuisploeg won dankzij een late treffer. Een goal in de laatste minuut van Helmond Sport was niet meer genoeg: 3-2.

Helmond begon met vertrouwen aan het uitduel met het nabijgelegen FC Eindhoven. Na nul uit drie wist Helmond twee keer te winnen en daarom kon het bij een overwinning maandagavond de tegenstander voorbijgaan op de klassering. Lang leken de ploegen met een brilstand de rust in de gaan, maar vlak voor het fluitje wisten beide ploegen nog te scoren. Eerst was het raak voor Helmond via de Belg Arno van Keilegom. Twee minuten later trok spits Jort van der Sande de stand gelijk. Eindhoven trok de derby naar zich toe trekken met doelpunten van Charles-Andreas Brym en Enrico Hernandez. De late Helmondse treffer van Jellert van Landschoot bleek te weining.

Jong FC Utrecht blijkt sterker dan Jong PSV

Jong FC Utrecht heeft een met een minimaal verschil van Jong PSV gewonnen. Het werd 2-1.

Alle jeugdploegen uit de KKD kwamen maandagavond in actie. Jong PSV kon tevreden terugkijken na de overwinning op de jongelingen van Ajax, maar nu troffen de Eindhovenaren met Jong FC Utrecht een hoger geklasseerd elftal. Utrecht kwam dan ook op voorsprong, nadat PSV de bal niet goed uitverdedigde. Othman Boussaid gaf voor en Nick Venema vertegenwoordigde de rol van afmaker. Nog voor rust werd het gelijk: Cheick Touré benutte een penalty. Na rust pakte Utrecht de voorsprong terug via middenvelder Davy van den Berg.