<
>

Aanklager in beroep tegen vrijspraak Mica Pinto

Scheidsrechter Jannick van der Laan trekt de rode kaart voor Sparta-verdediger Mica Pinto in de verloren wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-0). ProShots

De aanklager betaald voetbal legt zich niet neer bij de vrijspraak van Sparta-verdediger Mica Pinto. De aanklager heeft volgens de KNVB beroep aangetekend, waardoor de zaak nu wordt voorgelegd aan de beroepscommissie. Trainer Henk Fraser van Sparta kan Pinto gewoon blijven opstellen totdat er een nieuwe uitspraak is.

De Luxemburgse linksback werd ruim twee weken geleden met rood van het veld gestuurd in het verloren uitduel met Go Ahead Eagles (2-0). Scheidsrechter Jannick van der Laan stuurde de Spartaan van het veld, nadat hij op advies van de VAR de tv-beelden had bestudeerd. Pinto maakte een sliding en raakte daarbij het rechterscheenbeen van Go Ahead Eagles-middenvelder Luuk Brouwers.

De aanklager deed een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. Sparta en Pinto wezen dat voorstel af, waarop de zaak werd voorgelegd aan de tuchtcommissie. Die besloot de rode kaart afgelopen week te seponeren, omdat niet bewezen zou zijn dat de verdediger zich schuldig had gemaakt aan ernstig gemeen spel.

Met Pinto in de ploeg boekte Sparta zondag tegen Fortuna Sittard de eerste overwinning (3-1) van het seizoen. Hij werd in de 84ste minuut gewisseld.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.