<
>

Eenhoorn over vernieuwde stadion AZ: "Heeft veel losgemaakt hier"

AZ neemt het vanavond in het vernieuwde AFAS Stadion op tegen PSV. Ruim twee jaar na het instorten van een deel van het dak wordt het stadion officieel heropend.

Voor AZ-directeur Robert Eenhoorn is het een emotionele avond gaf hij voorafgaand aan het duel aan. “Ik ben ontzettend trots dat we met heel veel mensen keihard gewerkt hebben om uiteindelijk tot dit resultaat te komen. Het heeft veel losgemaakt bij de mensen hier.”

Naast een nieuw dak zijn ook de faciliteiten rondom het stadion aangepakt. De renovatie heeft zo’n twintig miljoen euro gekost, laat Eenhoorn desgevraagd weten. “Uiteindelijk heeft het wel wat gekost, maar ik denk dat we er heel veel terug voor gaan krijgen. Ik heb me laten vertellen dat als hier een tsunami of hurricane komt het dak blijft staan.”

AZ neemt het tegen PSV op zonder de vertrokken Myron Boadu (AS Monaco), Calvin Stengs (OGC Nice) en Teun Koopmeiners (Atalanta). “Als ze goed genoeg zijn, dan raak je ze aan de grote competities kwijt. Dat is inherent aan elke club in Nederland", aldus Eenhoorn. "Dan zal je weer een stukje moeten bouwen. Hopelijk kunnen we aan het einde van het jaar zeggen dat er weer een aantal nieuwe helden zijn opgestaan."

AZ - PSV zie je vanaf 21:00 uur LIVE op ESPN en ESPN Watch.