<
>

Feyenoord laat Jahanbakhsh niet spelen tegen Maccabi Haifa

Alireza Jahanbakhsh komt niet in actie namens Feyenoord wanneer zijn ploeg het in de Conference League opneemt tegen Maccabi Haifa. De Rotterdammers gaan mee in de wens van de Iraniër om hem in wedstrijden tegen ploegen uit het land Israël niet mee te laten doen of er naartoe laten afreizen.

"Alireza Jahanbakhsh stond vrijdag ook weer op het trainingsveld in Rotterdam. Feyenoord heeft besloten de aanvaller niet op te nemen in de wedstrijdselectie voor het uitduel met Maccabi Haifa", aldus de club op de eigen site. "De club wil zo voorkomen dat de Iraniër in de toekomst mogelijk niet meer uit kan komen voor de nationale ploeg, iets wat een gevolg kan zijn voor sporters uit Iran die uit komen tegen Israëlische sporters. Ook bij de thuiswedstrijd wordt hij door de club om deze reden buiten de selectie gehouden."

In 2016 deed de aanvaller ook niet mee namens AZ toen het tegen Maccabi Tel Aviv speelde. Iran erkent Israël niet en dus kan een Israëlisch stempel op het paspoort grote problemen opleveren voor sporters. Jahanbakhsh speelt ook niet in de thuiswedstrijd mee.

Alle wedstrijden van Feyenoord en andere Nederlandse ploegen in de Conference League + Europa League zijn te zien op ESPN.