<
>

De Jong gepresenteerd bij Barcelona: "Als kind droomde ik hiervan"

Luuk de Jong is donderdag in Camp Nou officieel gepresenteerd als speler van FC Barcelona. 31-jarige spits wordt voor een jaar gehuurd van Sevilla met een optie tot koop.

De Jong noemde het een eer om zichzelf nu speler van Barcelona te mogen noemen. “Ik ben blij hier te zijn, als kind droomde ik ervan om voor Barcelona te spelen. Ik hoop dat we samen historie kunnen schrijven en veel prijzen gaan winnen”, zei De Jong op een persconferentie na de presentatie.

Volgens De Jong heeft iedereen erg zijn best gedaan om hem zo snel mogelijk thuis te laten voelen. “Deze club is een familie, dat werd mij meteen duidelijk. Ik heb een goede relatie met Ronald Koeman en kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken. Dat geldt ook voor Memphis Depay en Frenkie de Jong. Toen ik met Memphis samenspeelde bij PSV vonden we elkaar vaak al blindelings. Hopelijk hebben we diezelfde connectie ook hier.”

Debuut
De Jong kwam dinsdag al in actie namens Barcelona. In een oefenwedstrijd tegen AE Prat (2-1 zege) speelde hij een uur mee. Volgende week dinsdag kan de aanvaller zijn officiële debuut voor de ploeg van Koeman maken. Dan neemt Barcelona het in eigen huis op tegen Bayern München in de Champions League.

Of De Jong dan ook speelminuten gaat maken, is nog niet duidelijk. “Ik voel me goed en ben klaar om te spelen, maar ik weet nog niet wat de plannen voor dinsdag zijn. Dat zal je aan de trainer moeten vragen. Ik kijk er naar uit om hier aan de slag te gaan.”