<
>

Volendam wil met 'schip der schepen' richting de Eredivisie: "Het stadion moet multifunctioneel worden"

FC Volendam heeft woensdag ambitieuze plannen voor een nieuw stadion net buiten het vissersdorp gepresenteerd. De eerstedivisionist hoopt met de komst van een nieuwe thuishaven uit te groeien tot een stabiele club in de Eredivisie.

Met als voorlopige werknaam “’t Skip” is het plan om het nieuwe onderkomen van de Palingboeren het uiterlijk van een schip te geven. Er wordt gedacht aan een minimaal aantal van tienduizend zit- en staanplekken. “Het lijkt wel concreet te zijn”, aldus analist Kees Kwakman in Voetbalpraat. “Het schip der schepen”, noemde presentator Leo Driessen het ontwerp eerder al in het praatprogramma.

Linkerrijtje
Volgens Kwakman is de club al langer bezig met plannen voor een nieuw stadion. Volendam speelt momenteel zijn thuisduels in het Kras Stadion, waar zo'n zevenduizend fans plaats kunnen nemen.

“Het is een project met andere sportverenigingen. Volendam heeft een heel grote amateurvereniging die erbij betrokken is, met de scholen willen ze samenwerken. Het stadion moet multifunctioneel worden, ook voor evenementen. Het komt dan een stukje buiten het dorp te liggen.”

Met de bouw van een nieuw stadion hoopt Volendam in de nabije toekomst mee te strijden voor een plaats in ‘het linkerrijtje van de Eredivisie’. “Dat klinkt als een droom… Maar waarom niet?! Onze club voldoet aan een heleboel voorwaarden om die droom uit te laten komen', aldus Volendam in een persbericht. “We willen van onze nieuwe thuishaven het gezelligste stadion van Nederland maken, zeg maar het laagdrempelige alternatief voor AZ en Ajax.”