<
>

Götze over of Schmidt gaat verlengen: "Ik denk van wel"

Mario Götze heeft zijn contract bij PSV met twee seizoenen opengebroken. De 29-jarige Duitser ligt nu tot medio 2024 vast bij de Eindhovenaren, terwijl het contract van zijn trainer Roger Schmidt afloopt in 2022.

Götze kreeg de vraag voorgeschoteld of hij denkt dat zijn coach nu ook gaat verlengen. "Ik denk van wel", antwoordde Super Mario al lachend. "Ik denk dat het voor elke voetballer belangrijk is om een coach te hebben die jou vertrouwt en je vertrouwen geeft. Anders kan je niet presteren op het hoogste niveau. Dit is ook voor mij erg belangrijk. Ik ben het met je eens dat hij daarin een belangrijke rol speelt", aldus Götze over zijn coach.

Zijn eigen contractverlenging kwam in ieder geval niet als een verrassing. "Voor mij is het belangrijk vanwege verschillende factoren. Het is afhankelijk van het elftal, hoe we ons ontwikkelen, hoe we nu spelen, wat mijn rol is in het team, hoe mijn prestaties op en naast het veld zijn. Dus ik ben blij met verschillende factoren die belangrijk voor mij zijn en hoe ik kan presteren."