<
>

Konterman zet vijf Oranje onder 19 spelers uit selectie

Pro Shots

Bondscoach Bert Konterman heeft vijf spelers van Oranje onder 19 uit de selectie gezet na vrouwelijk bezoek op de kamer. Dit gebeurde in aanloop naar de oefeninterland tegen Italië onder 19, waardoor de betrapte spelers maandag niet in actie kwamen. Het gaat om Ar’jany Martha, Naci Ünüvar en Rio Hillen (Ajax), Mimeirhel Benita (Feyenoord) en Xavi Simons (Paris Saint-Germain). Tegenover De Telegraaf bevestigt de KNVB dat het vijftal naar huis is gestuurd wegens het overtreden van de coronaprotocollen. De wedstrijd tegen de Italiaanse leeftijdsgenoten ging met 0-3 verloren.

Naar verluidt waren het Martha en Benita die vrouwelijk bezoek op hun kamer ontvangen hebben. Ünüvar, Hillen en Simons zouden tijdens het spelen van een potje FIFA 21 harde muziek hebben gehoord uit de kamer van het tweetal en polshoogte hebben genomen. Zij besloten meteen terug te keren naar hun eigen kamer. Onderweg liepen zij de teammanager van Oranje onder 19 tegen het lijf, die het voorval meldde bij bondscoach Konterman.

Volgens de KNVB hebben de spelers de bubbel van het team doorbroken en zijn zij daarom teruggestuurd naar hun clubs. “De KNVB heeft een verantwoordelijkheid naar clubs en spelers om alles zo coronaproof mogelijk te organiseren. Verder doen wij hier geen inhoudelijke uitspraken over”, benadrukt de woordvoerder van de voetbalbond.

Oranje onder 19 werkt momenteel toe naar de eerste kwalificatieronde voor het EK 2022. In november treffen zij gastland Israël, Cyprus en Moldavië. Ter voorbereiding op de kwalificatie spelen de Oranje-jongelingen in oktober nog interlands tegen Duitsland, Portugal en Slowakije.