<
>

Dusan Tadic verkozen tot Eredivisie-speler van het jaar

Dusan Tadic is verkozen tot beste speler van het Eredivisie-seizoen 2020/2021. De aanvoerder van Ajax was cruciaal voor de ploeg van Erik ten Hag met maar liefst veertien goals en achttien assists. Daarmee had de 32-jarige aanvaller een groot aandeel in het 35ste kampioenschap van de Amsterdammers.

Tadic staat bij Ten Hag altijd als eerste op het opstellingsformulier. De Serviër heeft nauwelijks last van blessures. Afgelopen seizoen miste Tadic geen enkel Eredivisie-duel. Van de 34 competitiewedstrijden begon hij er 32 in de basis.

Sinds zijn komst naar Amsterdam in de zomer van 2018 heeft Tadic zich ontpopt tot een onbetwiste sterkhouder. Aan het begin van zijn tweede Ajax-seizoen werd Tadic benoemd tot aanvoerder. Het huwelijk tussen Ajax en de 32-jarige linkspoot is tot nu toe uiterst succesvol gebleken. Tadic won met Ajax al vijf prijzen en was in 96 duels bij meer dan honderd doelpunten betrokken.

Tadic wimpelt Italiaanse interesse af

De gerandeerde doelpunten van Tadic vallen ook op in het buitenland. Deze zomer was AC Milan in de markt voor hem. De Italianen konden Tadic niet verleiden. "Dit is mijn droomclub", zei Tadic nadat bekend was geworden dat hij (en Ajax) Milan de deur hadden gewezen.

Voorlopig kunnen we in Nederland ook nog blijven genieten van Tadic. Hij heeft nog een contract tot medio 2026 in Amsterdam. In die verbintenis is opgenomen dat Tadic tot minimaal 2023 vastligt als speler, daarna kan hij aan de slag als jeugdtrainer in dienst van Ajax.

De voorselectie van de verkiezing heeft plaatsgevonden op basis van objectieve statistieken en stemmen van duizenden fans. Uiteindelijk hebben de achttien aanvoerders (via VVCS) en hoofdtrainers (via Coaches Betaald Voetbal) de winnaars bepaald.