<
>

Feyenoord Vrouwen redden punt in slotfase, vv Alkmaar verrast

Feyenoord heeft ook de tweede wedstrijd in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen niet gewonnen. Romée van de Lavoir redde in de absolute slotfase nog een punt: 2-2.

Dankzij twee goals van Chimera Ripa leek sc Heerenveen lange tijd af te stevenen op een zege op Varkenoord, maar twee keer kwamen de Rotterdammers ook langszij. Twee keer was Van de Lavoir de doelpuntenmaker. Feyenoord speelde vorige week ook al gelijk, toen tegen ADO Den Haag in de allereerste wedstrijd ooit voor Feyenoord in de Eredivisie Vrouwen.

PEC Zwolle overtuigt
PEC Zwolle won overtuigend met 3-0 van Excelsior. Vooral de goals van Jill Diekman (stift) en Marit Auée (afstandsschot) mochten er zijn. Auée scoorde voor het eerst op het hoogste niveau. Het was voor PEC de eerste zege van het seizoen.

vv Alkmaar verrast ADO
VV Alkmaar, dat vorige week nog met 8-0 klop kreeg van FC Twente, pakte net als PEC Zwolle eerste drie punten van het seizoen door thuis verliezend bekerfinalist ADO Den Haag te verslaan. Alieke Tuin maakte na ruim een uur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd voor de ploeg van de debuterende trainer Mark de Vries.

Zondag topper
Zondagmiddag wordt de topper in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen gespeeld tussen FC Twente en Ajax. Ze wonnen hun wedstrijden vorige week met respectievelijk 8-0 en 7-1.

Ajax - FC Twente is zondag om 12:15 uur LIVE te zien op ESPN.