<
>

Ziyech reageert op Marokkaanse bondschoach

Pro Shots

Als het aan de Marokkaanse bondscoach Vahid Halilhodzic ligt zal Hakim Ziyech niet terug keren bij de nationale ploeg. De Bosnische trainer heeft Ziyech niet opgeroepen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Soedan en Guinee.

De oud-Ajacied zou zich tijdens de vorige interland hebben misdragen in de ogen van Halilhodzic. "Hij zag er niet echt uit als een speler die met de nationale ploeg wil strijden voor een WK-ticket. Ziyech was niet gedisciplineerd tijdens de laatste twee wedstrijden", zei de bondscoach woensdag.

Ziyech speelde tijdens de laatste interlandbreak niet veel en had zich ook later gemeld, nadat hij de Champions League won met Chelsea. Volgens Halilhodzic had Ziyech helemaal geen zin om te spelen voor Marokko "Voor het eerst in mijn carriere zag ik een speler bij een nationale ploeg die niet wil trainen en doet alsof hij geblesseerd is. Ik zal dit gedrag niet tolereren zolang ik bondscoach ben."

Het is niet voor het eerst dat Ziyech problemen heeft met een bondscoach. In 2017 werd hij niet opgeroepen voor de Afrika Cup, vanwege een conflict met Herve Renard. Na een gesprek met bondsvoorzitter Faouzi Lakjaa werd de ruzie bijgelegd en ging Ziyech uiteindelijk met Marokko mee naar het WK een jaar later.

Ziyech reageert

Ziyech reageerde donderdag op de uitspraken van de bondscoach. Via Instagram sprak hij: 'De volgende keer dat je praat, spreek dan de waarheid!'

Ook Noussair Mazraoui is om disciplinaire redenen niet opgeroepen voor Marokko. Volgens Marokkaanse media zou hij een aanvaring hebben gehad met de bondscoach. Marokko speelt donderdag de eerste WK-kwalificatiewedstrijd, thuis tegen Soedan.

Marokko - Soedan is donderdagavond om 21:00 te zien op ESPN