<
>

Klaassen schiet Oranje op gelijke hoogte

Het Oranje van Louis van Gaal staat na 37 minuten op gelijke hoogte. Steven Berghuis bediende Georginio Wijnaldum met een mooie steekpass, waarna Davy Klaassen zijn voorzet binnenschoot. Erling Braut Håland zorgde na 20 minuten voor de openingstreffer uit een klutssituatie met Jurriën Timber en Virgil van Dijk.

Aanvoerder Virgil van Dijk keert vanavond na 322 dagen terug op het veld bij het Nederlands elftal. Op 14 oktober 2020 speelde de verdediger van Liverpool zijn laatste wedstrijd in Oranje-tenue. Destijds speelde Nederland 1-1 gelijk tegen later Europees kampioen Italië. Verder maakt doelman Justin Bijlow zijn debuut in Oranje.

De laatste keer stond Big Virg naast Nathan Aké en Stefan de Vrij centraal, maar onder Louis van Gaal staat een 1-4-3-3 opstelling op het veld. Door de schorsing van Matthijs de Ligt staat Stefan de Vrij naast hem in het centrum.

Van Gaal kiest voor Jurriën Timber als rechtsback en Daley Blind als linksback. Het middenveld wordt gevormd door Frenkie de Jong, Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum.

Voorin begint Cody Gakpo als linkervleugelaanvaller. Memphis Depay is als verwacht de aanvalsleider en Steven Berghuis begint als rechtsbuiten.