<
>

Brobbey: "Ik moet bij Leipzig veel meer diepgaan"

Brian Brobbey vindt het fijn om terug te zijn bij Jong Oranje. De 19-jarige aanvaller van RB Leipzig moet wel even wennen in Duitsland. "Ik moet nu veel meer diepgaan", vergelijkt de spits, die ook ingaat op de interesse van Ajax en zijn nieuwe status bij Jong Oranje.

Brobbey verkoos begin 2021 Leipzig boven een langer verblijf bij Ajax. Hij tekende in Duitsland toen Julian Nagelsmann nog trainer was, maar nu is dat Jesse Marsch. "De nieuwe trainer is een goede trainer. Hij is echt goed met de groep. We vechten voor hem."

Drukzetten en diepgaan
Toch ziet Brobbey veel nieuwe dingen bij de speelstijl van RB Leipzig. "Je moet daar heel veel drukzetten", lacht Brobbey, die ook nog iets anders heeft ontdekt. "Dat is dat je bij Leipzig heel veel diep moet gaan. Bij Ajax was het meer in de bal komen. Ik ging van mezelf soms wel diep, maar hier (Leipzig, red.) moet je het echt wel vaak doen. Het systeem van Jong Oranje lijkt wel wat op die van Leipzig", vergelijkt de aanvaller.

Grote meneer?
Op dinsdag 7 september speelt Jong Oranje thuis tegen Jong Moldavië. Brobbey kan niet wachten. "Ik vind het geweldig om hier te zijn, met oude teamgenoten." Brobbey heeft door zijn transfer wellicht een nieuwe status bij Jong Oranje. "Ik blijf gewoon Brian Brobbey. Een grote meneer nu? Als u dat zegt…, maar ik zie het niet zo." Bondscoach Erwin van de Looi liet weten dat de hiërarchie vooral op basis van de prestatie op het veld wordt verdeeld.

Terugkeer naar Ajax?
Ajax zocht nog een tweede spits achter Sebastien Haller. De naam van Brobbey, die tranfervrij naar Leipzig vertrok, ging rond in Amsterdam. Zowel Erik ten Hag als Marc Overmars ontkenden die interesse niet. "Ik heb het ook gelezen op internet, maar ik heb niets van mijn zaakwaarnemer gehoord. Het klonk als een mooi verhaal, maar had toen al getekend voor Leipzig. Ajax zit nog steeds in mijn hart." Op de vraag of hij al aan een terugkeer naar Ajax heeft dacht, is Brobbey duidelijk. "Een beetje, een beetje..."

Jong Oranje - Jong Moldavië is dinsdag 7 september LIVE te zien op ESPN.
De aftrap is om 18:45 uur.