<
>

'Luuk de Jong dichtbij droomtransfer naar Barça'

Pro Shots

Luuk de Jong is dichtbij een droomtransfer naar FC Barcelona. Bronnen melden aan ESPN dat alle betrokken partijen druk bezig zijn om de transfer op tijd rond te krijgen. De 31-jarige spits moet overkomen van FC Sevilla en bij Barça de opvolger worden van Griezmann, die op het punt staat om bij Atletico Madrid te tekenen.

PSV werkte eerder deze zomer nog aan de terugkeer van Luuk de Jong naar Eindhoven, maar trainer Roger Schmidt liet onlangs weten dat het dit seizoen niet ging gebeuren. De oud-speler van De Graafschap en FC Twente gaf toen aan dat hij bij Sevilla wilde knokken voor zijn plek.

Bij Sevilla was Luuk de Jong inmiddels op een zijspoor beland. Hij kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor de nummer vier van het afgelopen jaar.

Als de deal doorgaat wordt FC Barcelona een heuse Nederlandse enclave. Buiten trainer Ronald Koeman en Alfred Schreuder, staan er met Sergiño Dest, Frenkie de Jong en Memphis Depay drie spelers onder contract bij Barcelona die in Nederland geboren zijn.