<
>

Manchester United maakt transfer Ronaldo officieel: 'Viva Ronaldo'

Pro Shots

Cristiano Ronaldo tekent voor de tweede keer bij Manchester United, zo bevestigt de club dinsdagmorgen. Het is een contract voor twee jaar met een optie voor nog een extra jaar. United betaalt 15 miljoen euro aan Juventus en dat bedrag kan met bonussen nog oplopen naar 23 miljoen euro.

De Portugees is blij om weer terug te zijn. "Manchester United is een club die altijd een speciaal plekje in mijn hart heeft gehad en ik ben overweldigd door alle berichten die ik heb ontvangen sinds de aankondiging op vrijdag. Ik kan niet wachten om op Old Trafford voor een vol stadion te spelen en alle fans weer te zien. Ik kijk ernaar uit om na de internationale wedstrijden bij het team te komen en ik hoop dat we een zeer succesvol seizoen voor de boeg hebben", aldus Ronaldo op de clubwebsite.

Het lijkt erop dat Ronaldo zijn geliefde rugnummer 7 alsnog gaat krijgen. Momenteel draag Edinson Cavani dat nummer. United moest een speciaal verzoek indienen voor een rugnummerwissel. Dat verzoek wordt alleen geaccepteerd als er een ander nummer vrijkomt. Daniel James is nu op weg naar Leeds en Cavani zou zijn nummer 21 wel over willen nemen, want dat nummer draagt hij bij het Uruguayaanse elftal. Op deze manier zou de komst van Ronaldo helemaal compleet zijn.

In zijn eerste periode bij United werd Ronaldo drie keer kampioen, won hij één keer de beker, twee keer de League cup, twee keer de Engelse Super Cup, één keer de Champions League en één keer het WK voor clubs.

Het seizoen 2007/08 was zijn meest succesvolle jaar bij The Red Devils. In dat seizoen won de club de Champions League, het Engelse kampioenschap en de Engelse Super Cup. Ronaldo had een groot aandeel in dat succes. Hij werd met 31 doelpunten de topscorer van de Premier League en kroonde zich met acht doelpunten ook tot topscorer van de Champions League. Dit sterke seizoen leverde hem ook zijn eerste Ballon d'Or op.