<
>

PSV geeft Ihattaren alle ruimte voor een transfer

PSV heeft Mohamed Ihattaren toestemming gegeven om naar het buitenland te vliegen om op korte termijn een mogelijke transfer af te ronden. De 19-jarige middenvelder heeft geen toekomst meer in Eindhoven en maakt al enkele weken geen deel meer uit van de selectie. Algemeen directeur Toon Gerbrands bevestigt dat Ihattaren van PSV toestemming heeft gekregen om het vliegtuig in te stappen, hoewel er volgens Gerbrands nog geen officieel bod op de speler is binnengekomen.

Volgens Italiaanse media probeert Mino Raiola, de zaakwaarnemer van Ihattaren, om het PSV-talent voor het sluiten van de transfermarkt onder te brengen bij Juventus. De Italiaanse grootmacht zou hem dan verhuren aan Sampdoria, dat ook in de Serie A speelt.

PSV besloot eind juli om Ihattaren uit de selectie te zetten. Hij had zich kort daarvoor ziek gemeld en ging daarom niet mee naar Istanbul voor de return in de tweede voorronde van de Champions League tegen Galatasaray. Op internet verscheen een dag voor die wedstrijd echter een foto van Ihattaren die bij zaakwaarnemer Raiola in Frankrijk was.

Ihattaren brak twee jaar geleden door in de hoofdmacht van PSV. De geboren Utrechter botste afgelopen seizoen echter regelmatig met de Duitse trainer Roger Schmidt. In de voorbereiding op dit seizoen bleek dat Ihattaren geen toekomst meer heeft bij PSV. Het contract van de Nederlandse jeugdinternational, die Oranje de voorkeur heeft gegeven boven Marokko, loopt volgend jaar af. De transferperiode eindigt dinsdag.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.