<
>

El Karouani samen met Hakimi bij Marokko: "Moet ik even met de trainer gaan praten"

Souffian El Karouani is een van de drie debutanten in de Marokkaanse selectie. De linksback van N.E.C. speelde nog nooit interlands in de jeugd, maar is nu een van opvallend gezicht in de selectie van bondscoach Vahid Halilhodžić. Hakim Ziyech ontbreekt bij de Marokkaanse selectie. Meerdere clubs uit de Premier League weigeren spelers vrij te geven vanwege de coronapandemie.

El Karouani werd verrast door de uitnodiging. "Ik weet het al wat langer, maar nu is het echt officieel. Ik was eerst wat afwachtend, kijken of het echt ging gebeuren. Nu is de selectie bekend en zit ik er tussen, dus dat is mooi."

De verdediger van promovendus N.E.C. komt bij de Marokkaanse ploeg internationale sterren tegen. Een verdediging met rechtsback Hakimi, die onlangs voor rond de 60 miljoen euro door Paris Saint-Germain werd overgenomen van AC Milan, ziet El Karouani wel zitten. "Dat zou mooi zijn, moet ik even met de trainer gaan praten. Ik ga in die twee kwalificatiewedstrijden, als die me gaat opstellen, laten zien dat ik gewoon met dat niveau mee kan."

Ziyech en Mazraoui niet bij selectie, Aboukhlal wel
In de selectie van Marokko ontbreken ook enkele grote namen. Ajacied Noussair Mazraoui en Chelsea-aanvaller Hakim Ziyech zijn niet opgeroepen door bondscoach Vahid Halilhodžić. Zakaria Aboukhlal zit wel bij de selectie. De aanvaller van AZ heeft inmiddels drie interlands achter zijn naam staan.