<
>

El Karouani debuteert in selectie Marokko; geen Ziyech

ANP Foto

Souffian El Karouani is een van de drie debutanten in de Marokkaanse selectie. De linksback van N.E.C. speelde nog nooit interlands in de jeugd, maar is nu een van opvallend gezicht in de selectie van bondscoach Vahid Halilhodžić. Hakim Ziyech ontbreekt bij de Marokkaanse selectie. Meerdere clubs uit de Premier League weigeren spelers vrij te geven vanwege de coronapandemie.

Bosschenaar El Karouani viel afgelopen seizoen op in de Keuken Kampioen Divisie en is ook dit seizoen de vaste linksback van N.E.C. Tijdens de beslissende promotiewedstrijd tegen NAC Breda gaf hij de assist op de 1-2 van Jonathan Okita. De verdediger valt op vanwege zijn aanvallende drang en voorzetten. Ook schoot hij afgelopen seizoen een vrije trap direct binnen.

Imran Louza en Youssef Maleh zijn de andere debutanten bij Marokko. Er was sprake van een selectie voor Abdou Harroui en Naoufal Bannis. Harroui is vermoedelijk niet geselecteerd vanwege zijn transferperikelen. Mmae van Ferencvaros kreeg de voorkeur boven Bannis.

Ook Noussair Mazraoui is opnieuw gepasseerd door de bondscoach. De rechtsback van Ajax zou eerder een aanvaring met hem hebben gehad op een training. Zakaria Aboukhlal van AZ zit wel bij de selectie. Hetzelfde geldt voor Sofyan Amrabat. Marokko speelt komende periode voor kwalificatie voor het WK tegen Soedan en Guinee.