<
>

Madueke fit voor CL-kraker tegen Benfica

PSV-aanvaller Noni Madueke is fit voor de CL-playoff-wedstrijd van morgen tegen Benfica. Dat bevestigde trainer Roger Schmidt bij aanvang van zijn vooruitblik op de cruciale wedstrijd waarin PSV een 2-1 nederlaag uit de heenwedstrijd moet zien goed te maken. Madueke verliet afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen Cambuur in pijn het veld na een keiharde tackle op zijn enkel. De Engelsman keerde terug en speelde de wedstrijd wel uit maar Schmidt was er niet gerust op dat hij zijn man in vorm ook dinsdag op zou kunnen stellen.

"We zijn zo dichtbij "

Schmidt: "We hebben heel hard gewerkt voor deze kans. We willen vanaf het eerste fluitsignaal op zoek gaan naar doelpunten." De twee vorige Europese thuiswedstrijden tegen Galatasaray (5-1) en FC Midtjylland (3-0) werden overtuigend gewonnen. Benfica is een tegenstander van een ander kaliber. "Maar we zullen dat duel op dezelfde manier benaderen", zei Schmidt. "We spelen een finale voor eigen publiek", verklaarde de Duitse coach. "Dat is een enorm voordeel. Onze fans kunnen voor een fantastische sfeer zorgen. Ik heb het gevoel dat we er klaar voor zijn. We hebben vorig seizoen hard gewerkt om een kans op de groepsfase van de Champions League te houden. In de voorbereiding hebben we hard gewerkt om deze wedstrijd te mogen spelen. Natuurlijk is de Europa League een mooi toernooi. Maar wij willen naar de Champions League. Zeker nu we zo dichtbij zijn."

Vertonghen aan boord

Jan Vertonghen maakt deel uit van de selectie van Benfica. De Belgische verdediger is hersteld van een spierblessure die hij tijdens een vorig Europees duel met Spartak Moskou opliep. De 34-jarige Vertonghen, oud-aanvoerder van Ajax, miste vorige week het thuisduel. "Maar hij is nu hersteld", zei trainer Jorge Jesus. "Hij heeft niet veel kunnen doen. Maar de medische afdeling heeft hem fit verklaard. Hij stond net met ons op het trainingsveld. We hebben tactisch getraind. De spelers moeten nog herstellen van afgelopen weekeinde."

Benfica vliegt later op maandag naar Eindhoven. De club heeft besloten om niet in het Philips-stadion te trainen. "We weten wat we moeten doen", zei Jesus. "Dit wordt een wedstrijd met grote sportieve en financiële belangen. We spelen tegen een heel goede tegenstander. Eigenlijk zouden PSV en Benfica allebei in de groepsfase van de Champions League moeten spelen. Dat heb ik vorige week ook al gezegd. We hebben aan een gelijkspel voldoende maar gaan voor de winst." De startpremie voor de groepsfase van de Champions League bedraagt 15,6 miljoen euro. PSV rekent op ruim 30 miljoen euro als het aan de koningsklasse mag deelnemen.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.