<
>

Palmeiras door in Copa Libertadores na overwinning op stadgenoot São Paulo

Palmeiras heeft zich vannacht geplaatst voor de kwartfinale van de Copa Libertadores na een overwinning in de return op stadgenoot São Paulo. In een leeg Allianz Parque werd het 3-0.

De heenwedstrijd van dit tweeluik eindigde in een 1-1 gelijkspel, dus was alles nog mogelijk. In de tiende minuut was het Palmeiras die voor het eerste scoorde in de wedstrijd, 1-0 door Raphael Veiga die een snelle aanval perfect afrondde. São Paulo kreeg kansen op de 1-1, maar de ploeg van Hernan Crespo faalde opzichtig. In de tweede helft vergrootte Palmeiras de voorsprong aan de hand van Dudu en Patrick Carreiro. Vooral de treffer van Dudu was er eentje van grote schoonheid. Hij krulde de bal vanaf de rand van de zestien in de linkerbovenhoek.

Nadat de wedstrijd al gespeeld was sloegen de stoppen door bij São Paulo en werd Vitor Bueno met rood van het veld gestuurd na een belachelijke overtreding. Het bleef 3-0 voor Palmeiras en treft de winnaar van het tweeluik tussen Atletico Mineiro en River Plate in de kwartfinale.

De Copa Libertadores is te volgen vanavond vanaf 00:00 op ESPN.