<
>

Schuld FC Barcelona bedraagt 1,35 miljard euro

Joan Laporta, de voorzitter van FC Barcelona, denkt dat zijn club binnen nu en twee jaar weer een sluitende begroting kan hebben. Laporta maakte maandag bekend dat de club afgelopen seizoen een verlies leed van 451 miljoen euro.

Hij onthulde ook dat de totale schuld van de club 1,35 miljard euro bedraagt. Volgens Laporta ligt de schuld daarvoor grotendeels bij zijn voorganger Josep Bartomeu.

De club is volgens de voorzitter druk doende om een aantal investeerders binnen te halen om de inkomsten van Studio Barcelona te verhogen. Dat is het bedrijfsonderdeel van de audiovisuele media-activiteiten van de club. Hij noemde daarbij geen bedragen.

De financiële problemen dwongen de club vorige week afscheid te nemen van clubicoon Lionel Messi, die transfervrij naar Paris Saint-Germain vertrok en daarmee voor enige verlichting in het salarisbudget zorgde. Volgens Laporta vormde de post salarissen afgelopen seizoen 103 procent van de totale inkomsten van de club. De overkoepelende organisatie achter La Liga heeft voor iedere club een salarisplafond bepaald op basis van de begroting. Voor Barcelona betekent dat dat dit seizoen fors bezuinigd moet worden.

Aanwinst Memphis Depay kon zondag debuteren voor FC Barcelona dankzij de acceptatie van een salariskorting door verdediger Gerard Piqué. Barcelona creëerde zo ruimte in de salarispost waarna het naast Depay ook Eric García heeft kunnen registreren bij de overkoepelende organisatie achter La Liga.

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.