<
>

Gerd 'Der Bomber' Müller op 75-jarige leeftijd overleden

Pro Shots

Gerd Müller is zondag overleden. De Duitse voetballer werd 75 jaar oud en leed al enkele jaren aan dementie. Der Bomber was een icoon voor Bayern München en maker van het winnende doelpunt tegen het Nederlands elftal in de WK-finale van 1974.

Zijn vrouw zei vorig jaar op de 75e verjaardag van de legendarische spits dat hij "rustig naar zijn einde slaapt". Müller maakte een ongelooflijk aantal van 566 doelpunten in 607 competitiewedstrijden voor Bayern en heeft nog steeds het record voor de meeste doelpunten in de Bundesliga met 365. Daarnaast werd hij ook zeven keer topscorer. Hij maakte 68 goals in 62 interlands voor Die Mannschaft.

Bayern-president Herbert Hainer reageert op de clubsite. “Vandaag is een trieste, donkere dag voor FC Bayern en al zijn fans. Gerd Müller was de beste spits die er ooit is geweest, en een fijn persoon en karakter in het wereldvoetbal. We zijn allemaal in diepe rouw verenigd met zijn vrouw Uschi en zijn familie. FC Bayern zou niet de club zijn waar we vandaag allemaal van houden zonder Gerd Müller. Zijn naam en herinnering zullen voor altijd voortleven.”

Ook Oliver Kahn, directeur van Bayern, reageert op het overlijden: “Het nieuws van het overlijden van Gerd Müller maakt ons allemaal diep bedroefd. Hij is een van de grootste legendes in de geschiedenis van FC Bayern, zijn prestaties zijn tot op de dag van vandaag ongeëvenaard en zullen voor altijd deel uitmaken van de geweldige geschiedenis van FC Bayern. Als speler en persoon staat Gerd Müller als geen ander voor FC Bayern en zijn ontwikkeling tot een van de grootste clubs ter wereld. Gerd zal voor altijd in ons hart zijn.”

Müller won in 1970 de Ballon d'Or, het WK in 1974, in 1972 het EK, drie keer de Europa Cup 1 en werd vier keer kampioen van Duitsland.