<
>

Oud-ADO-spits Johnsen betrokken bij pingel in drie instanties

ANP Foto

De Noorse Bjørn Johnsen, die in Nederland bij ADO Den Haag en AZ speelde, was vannacht betrokken bij een gek moment in de MLS. Johnsen, spelend voor Club de Foot Montréal, zag hoe zijn penalty werd gestopt, waarna deze tot twee keer toe over mocht worden genomen omdat de keeper van New York Red Bulls te vroeg van zijn lijn was. Ex-Spurs-middenvelder Victor Wanyama schoot de penalty in derde instantie wel raak.

Uiteindelijk wonnen de Canadezen met 2-1, aangezien de benutte strafschop uiteindelijk pas in de 98ste minuut tegen de touwen ging. Montréal staat daardoor zevende in de Eastern Conference van de MLS. New England Revolution blijft aan de leiding in het oosten na een 1-2 overwinning tegen Toronto FC. New York City staat op plek twee nadat het gisteren het Inter Miami van Nick Marsman en Kelvin Leerdam met 2-0 versloeg.

In het westen gaat Sporting Kansas City straf aan de leiding. De ploeg van Peter Vermes was te sterk voor FC Dallas. LA Galaxy blijft in het spoor van Kansas door een moeizame 0-1 overwinning op Minnesota. Het verschil is twee punten.