<
>

Messi kijkt uit naar zijn debuut

Lionel Messi kijkt uit naar zijn eerste speelminuten voor Paris Saint-Germain. "Het is een mooi team om in te spelen", zei hij woensdag tijdens zijn presentatie. "Er is hier veel talent. Ik kijk ook uit naar het leven in Parijs."

PSG presenteerde de zesvoudig wereldvoetballer van het jaar groots. Antonelle, de vrouw van Messi, en zijn drie zonen Thiago, Mateo en Ciro waren ook aanwezig. De competitiewedstrijd van zaterdag tegen RC Strasbourg lijkt nog te vroeg voor Messi te komen. "Ik ben pas net terug van vakantie", zei hij. "Er is nog geen datum voor mijn debuut geprikt. Ik moet eerst helemaal fit worden."

Messi sprak Spaans en zat achter een tafel in de perskamer van het stadion Parc des Princes, met een trotse voorzitter Nasser Al-Khelaifi naast zich. In zijn jacht op winst van de Champions League heeft de puissant rijke zakenman een voorhoede met Messi, Neymar en Kylian Mbappé geformeerd. "Maar we hebben in alle linies veel kwaliteit", zei de Argentijnse aanvaller die na 21 jaar niet meer te betalen was voor Barcelona.

"Het is ongelooflijk wat ik daar allemaal heb beleefd", keek Messi nog even terug op zijn periode bij de Catalaanse club waar hij als 13-jarig jongetje arriveerde. "Het zal ook heel raar zijn als ik ooit nog tegen Barcelona moet voetballen. Het is afgelopen week allemaal zo snel gegaan. Maar ik ben ongeduldig. Ik wil zo snel mogelijk spelen. Ik kan PSG helpen de Champions League te winnen. Het is mijn droom om nog eens die beker te winnen."

Messi, die een tweejarig contract is overeengekomen, heeft al veel losgemaakt in Parijs. "Al die fans op het vliegveld, dat was mooi om te zien", zei hij. Het shirt met zijn naam en nummer 30 was woensdag al niet meer verkrijgbaar in de fanshop van PSG. De aandelen van mediabedrijven met uitzendrechten van de Franse competitie zijn flink gestegen.

PSG hoefde geen transfersom voor de transfervrije Messi te betalen. De Argentijn krijgt naar verluidt een jaarloon van ruim 35 miljoen euro. Na de komst van Messi voldoet PSG volgens voorzitter Al-Khelaifi nog steeds aan de regels voor Financial Fair Play van de UEFA. "Maar hopelijk vraagt hij niet om meer salaris", lachte hij.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.