<
>

Rotterdamse rapper Winne verteller van 'Dat ene woord - Feyenoord'

Screenshot

De Rotterdamse hiphop-artiest Winne is de verteller van de Disney+ serie ‘Dat ene woord – Feyenoord’. De 9-delige serie is de eerste Europese Original productie voor Disney+ en is vanaf 1 september te zien onder het Star-label van de streamingservice.

Winne (Winston Bergwijn, 20 april 1978) is artiest, Rotterdammer en Feyenoordsupporter, maar bovenal verteller van verhalen. Normaal gesproken door zijn muziek, maar nu is hij vanaf 1 september de stem van ‘Dat ene woord – Feyenoord’, de Disney+ serie waarin de club van binnenuit wordt gevolgd in het seizoen 2020/21. Een seizoen vol uitdagingen en obstakels, tegenslag en teleurstelling, maar eindigend met kwalificatie voor de voorrondes van de UEFA Conference League. En vooral met hoop op betere tijden.

Winne: "Om als verteller mee te mogen werken aan deze serie is bijzonder en vooral heel erg leuk. Het is Feyenoord, het is Rotterdam en dat is ook een belangrijk deel van mij. De serie biedt een eerlijke en open blik achter de schermen tijdens een moeilijk seizoen en vertelt een verhaal dat verder gaat dan alleen voetbal. Over pieken en dalen, over omgaan met tegenslag en het voortdurend lonkende uitzicht van hoop. Het laat ongefilterd zien waarom zoveel mensen zo ontzettend van deze club houden. Rauw en authentiek, zoals Feyenoord is. Ik heb het op mijn manier mogen doen en ik hoop dat een zo groot mogelijk publiek net zo van deze serie zal genieten als ik heb gedaan."

'Hoop'
Tijdens het inspreken van de serie raakte Winne ook zelf geïnspireerd door ‘dat ene woord’. Dit resulteerde in het nummer 'Hoop', een persoonlijke en muzikale terugblik op het afgelopen voetbalseizoen van 'zijn' club. Winne: "Het afgelopen seizoen is zwaar geweest voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt. Zowel binnen als buiten de club. Maar er is altijd hoop. Met een nieuw seizoen, de supporters weer in het stadion en met nieuw elan binnen en buiten de lijnen. En wat er ook gebeurt, we doen het altijd samen. Dat is wat Feyenoord en het Legioen voor mij ook zo uniek en mooi maakt. Dat gevoel van hoop, saamhorigheid en trots heb ik met deze track onder woorden willen brengen."

'Hoop' is geproduceerd door Pim Beats, met vocals van Raw Roets

Dat ene woord – Feyenoord | Vanaf 1 september op Disney+
Feyenoord. Club van het volk, gelegen aan de Rotterdamse Maas maar met een supportersschare door heel Nederland. En ver daarbuiten. Voor het eerst in haar 113-jarige historie opent Feyenoord nu alle deuren. De club wordt van binnenuit gevolgd in het seizoen 2020/21, waarin het uiterste wordt gevraagd van de trainer, spelers, directie en de supporters. Terwijl de club worstelt met de enorme impact van de COVID19-crisis botst het heden met het verleden, in een zoektocht naar een betere toekomst. Unieke beelden uit onder andere de kleedkamer en boardroom brengen de club en alle hoofdrolspelers dichter bij het publiek dan ooit.

De eerste aflevering van de 9-delige serie is vanaf 1 september 2021 exclusief te zien op Disney+. Wekelijks verschijnt er een nieuwe aflevering. ‘Dat ene woord – Feyenoord’ wordt geproduceerd door Lusus Media, in samenwerking met ESPN.

Over Disney+
Disney+ is het speciale streamingplatform voor films en shows van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer. Als onderdeel van het segment Media- en entertainmentdistributie van Disney is Disney+ beschikbaar op de meeste met internet verbonden apparaten en biedt het reclamevrije programmering met een verscheidenheid aan originele speelfilms, documentaires, live-action- en animatieseries en korte films. Naast ongekende toegang tot Disney's ongelooflijke bibliotheek met film- en televisieentertainment, is de service ook het exclusieve streaming-platform voor de nieuwste releases van The Walt Disney Studios. Bezoek DisneyPlus.com om u te abonneren en/of meer te weten te komen over de service.