<
>

Liveblog: Messi gepresenteerd bij Paris Saint-Germain

Lionel Messi is woensdag gepresenteerd bij Paris Saint-Germain. In dit liveblog houden we u op de hoogte van alle updates wat betreft de transfer van de Argentijn naar Frankrijk.

LIVEBLOG:

12:02 De fans krijgen waar ze op hebben gewacht. Messi toont zich aan de fans. De ultra's van de Parijzenaren gaan uit hun dak.

11:43 Buiten het stadion staan de fanatieke supporters van PSG al zingend te wachten op hun net gepresenteerde sterpseler. Maar ook de aanwezige pers kan er wat van.

11:36 Velen vroegen zich af hoe PSG omgaat met de regels van Financial Fair Play. Ook daar is Khelaifi duidelijk over. "We volgens alle regels sinds dag 1. Voor we iets doen, wordt alles nagekeken door ons financiële team. We hadden de capaciteit om Messi aan te trekken, maar ik hoop niet dat Messi om nog meer geld gaat vragen", grapt de president van PSG.

11:25 Of Mbappé ook daadwerkelijk straks met Messi op het veld staat, was nog maar de vraag. Volgens meerdere geruchten zou de Franse spits op weg naar de uitgang zijn. Nasser Khelaifi geeft duidelijkheid over de toekomst van Mbappé. "Iedereen weet wat de toekomst van Mbappé is: hij is een Parijzenaar. Hij wilde een goed team, dus er zijn nu geen excuses meer."

11:20 Messi kijkt er naar uit om met wereldsterren Neymar en Mbappé te gaan spelen. "Ik heb er heel veel zin in. Ik ga met de beste spelers spelen, dat is altijd goed. Ik kan niet wachten om met ze te trainen. Mijn droom is om nog een keer de Champions League te winnen. Ik weet nog niet wanneer ik kan spelen."

11:15 "Barcelona verlaten is heel moeilijk, maar dit is een hele mooi club om voor te spelen, met al die prachtige talenten bij elkaar. Ik verheug me er zeker op om deel uit te maken van deze ploeg en ik verheug me ook op het leven in deze stad. De ontvangst is hartverwarmend", aldus Messi.

11:07 Messi is met zijn hele gezin in Parc des Princes aanwezig voor zijn presentatie. Eigenaar Nasser Khelaifi neemt naast Messi plaats. "Dit is historie. Een fantastisch moment voor ons. We zijn heel blij dat hij bij ons heeft getekend", aldus Khelaifi.

9:55 De shirtjes van Lionel Messi in Parijs zullen als warme broodjes over de toonbank vliegen. Duizenden fans staan in de wachtrij om direct al een shirtje van hun nieuwe sterspeler te scoren.

7:18 Messi zal woensdagochtend om 11:00 worden gepresenteerd bij PSG.

Dinsdag 10 augustus

22:39 Heel veel officieler dan dit gaat het niet worden. Lionel Messi is officieel speler van Paris Saint-Germain.

21.55 Messi gaat spelen met rugnummer 30, zo weet Ligue 1-watcher Julien Laurens te melden. Dat is hetzelfde rugnummer waar de Argentijn bij Barcelona debuteerde.

20.11 De medische keuring van Lionel Messi bij Paris Saint-Germain is succesvol verlopen. Dat meldt de Franse sportkrant L'Equipe. Dat betekent dat niets de overgang van de Argentijn, afkomstig van Barcelona, meer in de weg staat. Messi wordt woensdag officieel gepresenteerd bij PSG. De verwachtiging is dat hij een contract voor twee seizoenen bij de nummer 2 van Frankrijk tekent.

19.31 PSG bouwt de spanning richting morgen, de dag waarop Lionel Messi zijn contract gaat tekenen, langzaam op. In een video wordt al verwezen naar de presentatie bij de Eiffeltoren.

17.44 Oud-ploeggenoot Andrés Iniesta heeft gereageerd op de overstap van Lionel Messi naar Paris Saint-Germain. "Parijs lacht, maar Barcelona huilt. Het zal pijn doen om hem straks in een ander shirt te zien spelen", zei de middenvelder, die aan de zijde van Messi grote successen vierde bij Barcelona en nu in Japan speelt bij Vissel Kobe. "Wat ik weet is dat het pijn doet en dat de club tijd nodig heeft om van deze enorme tegenslag te herstellen. Ongetwijfeld hebben de omstandigheden niet toegelaten dat Messi bleef."

16.25 In Parijs staan ze te springen om een glimp op te vangen van de 34-jarige Messi. Hij wordt gezien als de beste voetballer ter wereld, en dat is goed te begrijpen met zijn palmares: zes keer Gouden Bal (beste speler); zes keer Gouden Schoen (topscorer); twee keer beste UEFA-voetballer; een keer beste WK-speler; twee keer beste speler Copa América; zes keer topscorer Champions League; acht keer topscorer in Spaanse competitie; beste speler Olympische Spelen; beste speler WK onder 20 jaar.

Ook vestigde hij veel records: zes keer Gouden Bal; topscorer Spaanse competitie (474 goals); topscorer van Barcelona (672 goals); speler met de meeste duels voor Barcelona (778); meeste goals in één competitieseizoen (50); topscorer Argentinië (76); recordaantal goals in één kalenderjaar in alle clubcompetities (91); recordaantal goals in één seizoen in alle clubcompetities (73).

Messi speelde 151 interlands voor Argentinië en scoorde 76 keer. Hij won deze zomer de Copa América met zijn landenploeg. Messi won met Argentinië goud Olympische Spelen (2008) en werd in 2005 wereldkampioen met de nationale ploeg voor spelers jonger dan 20 jaar.

15.55 Lionel Messi is dinsdagmiddag geland op vliegveld Le Bourget bij Parijs. De voormalige ster van Barcelona, gezien als een van de beste spelers ooit, is in de Franse hoofdstad om zijn transfer naar PSG af te ronden. Naar verwachting gebeurt dat in de loop van woensdag. In de omgeving van Le Bourget hadden zich al veel fans van de Parijse topclub verzameld om de Argentijn welkom te heten. Hij moet nog wel medisch worden gekeurd, alvorens alle formaliteiten worden afgerond.

PSG kondigt komst Messi aan
15.48 PSG laat op Twitter weten dat er iets groots aan zit te komen. De club heeft op ludieke wijze de komst van Lionel Messi aangekondigd. "Een nieuwe diamant is aangekomen in Parijs. Hij heeft nummer 10", zo valt onder meer te lezen.

15.25 Ook Neymar bevestigt de naderende komst van Messi naar PSG. De Braziliaanse ster schrijft 'Back together' bij een foto van hem en de Argentijn in Barcelona-shirt.

14.45 In Barcelona zijn ze alvast begonnen met het weghalen van afbeeldingen van Messi. Op Camp Nou prijkt niet langer een beeltenis van hun clubicoon.

14.05 Messi en zijn familie zitten in het vliegtuig naar Parijs. Naar verwachting komen zij rond half 4 aan in de Franse hoofdstad voor de medische keuring en het afronden van de transfer.

13.15 Het vliegtuig staat klaar en Messi en z'n familie zijn aangekomen op het vliegveld. De Argentijn vliegt zo direct naar Parijs.

Op deze Twitterbeelden is te zien dat Messi samen met zijn vrouw Antonella en drie zonen, Thiago, Mateo en Ciro voor de vertrekhal van het vliegveld uit een auto stapt. Politieagenten begeleiden hem richting de juiste gate en proberen toegestroomde cameraploegen en fotografen op afstand te houden.

Dinsdag 10 augustus
12.00
Lionel Messi heeft een overeenstemming bereikt met PSG over een overgang naar de Franse topclub. Dat meldt de bekende sportkrant L'Equipe. Ook Ligue 1-watcher voor ESPN Julien Laurens bevestigt het akkoord.