<
>

Vervolg wisseldrama Van Bommel: ergernis bij leiding Wolfsburg en Münster dient protest in

ANP Foto

Trainer Mark van Bommel van VfL Wolfsburg hoeft niet bang te zijn dat de fout die hij maakte in het bekerduel met Preußen Münster voor hem persoonlijk consequenties heeft. De oud-PSV'er paste in de verlenging een wissel te veel toe, waardoor de club mogelijk reglementair wordt uitgeschakeld. De tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond gaat zich op korte termijn over de zaak buigen. Preußen Münster heeft inmiddels een protest ingediend.

Wolfsburg kwam vandaag met een statement: "We zijn enorm gefrustreerd en teleurgesteld", aldus directeur Jörg Schmadtke. "We hebben een fout gemaakt. Dat had nooit mogen gebeuren. Dit is uitermate ergerlijk, maar niet meer terug te draaien. Desondanks zijn we er ook van overtuigd dat het voor de sportieve ontwikkeling het beste voor de club is in de huidige samenstelling verder te gaan, ook wat betreft de staf. We gaan de zaak wel uitgebreid analyseren en zorgen dat het niet weer voorkomt."

Schmadtke waakt voor te snel koppen laten rollen: "Ondanks alle ergernis en woede is het ook zaak de bal laag te houden", gebruikt hij een treffend Duits voetbalgezegde. Om toch een grapje te maken. "We hebben wel overwogen alle betrokkenen naar de cursus Begrijpend Lezen te sturen, maar na intensief beraad hebben we daar toch vanaf gezien."

Tegen de club die in de competitie op het vierde niveau in Duitsland speelt won Wolfsburg pas na verlenging, met 1-3. De voetbalbond gaat allereerst de betrokkenen vragen om een verklaring. Daarna beslist de tuchtcommissie over het vervolg van de zaak.