<
>

Wisselfout kan Van Bommel en Wolfsburg duur komen te staan

ANP Foto

Mede door een doelpunt van Wout Weghorst won VfL Wolfsburg in de verlenging van regionalliga-ploeg Preussen Münster (3-1), toch dreigt uitsluiting in de Duitse beker voor Wolfsburg. Trainer Mark van Bommel wisselde namelijk zes keer, de DFB staat echter maar vijf wissels toe.

Wolfsburg had in de reguliere speeltijd al drie keer gewisseld en in de extra tijd kwamen daar nog drie verse spelers bij. Klaarblijkelijk voelde men toen al op de bank bij Wolfsburg dat er iets niet helemaal klopte; naar verluidt is meerdere keren bij de vierde official geïnformeerd of dit was toegestaan, meldt Der Kicker.

Scheidsrechter Christian Dingert noteerde de wisselfout uiteindelijk in het wedstrijdverslag. Mocht Preussen Münster protest aantekenen tegen de uitslag – en daar heeft het alle schijn van – dan is het bekeravontuur voor Van Bommel en zijn ploeg voorbij. En dat zou opnieuw een klap zijn; Wolfsburg kende tot op heden een bijzonder teleurstellende voorbereiding, met vijf nederlagen in de laatste zes wedstrijden.