<
>

Man City maakt megatransfer wereldkundig: Grealish duurste Engelsman ooit

Pro Shots

De kogel is door de kerk: Jack Grealish vertrekt van jeugdliefde Aston Villa naar kampioen Manchester City. De aanvallende middenvelder heeft een contract getekend voor liefst zes seizoenen.

De ploeg uit Birmingham ontvangt een recordbedrag van 117 miljoen euro van het club van trainer Pep Guardiola. Grealish is daarmee de duurste Engelse voetballer ooit. Ook betaalde Man City nog nooit zo veel geld voor een speler. Zo is Grealish ook de meest prijzige speler in de geschiedenis van de Premier League.

Aston Villa was al voorbereid op het vertrek van zijn sterspeler. De Londenaren kochten woensdag ter compensatie de Jamaicaan Leon Bailey (Leverkusen) en Danny Ings (Southampton) voor 35 miljoen per persoon.

EK-finalist

Het afgelopen seizoen was de 25-jarige Grealish een van de smaakmakers van de Premier League. De creatieveling speelde vanwege een scheenbeenblessure maar 26 wedstrijden, maar leverde daarin wel twaalf assists en maakte bovendien ook zes doelpunten.

Grealish was ook onderdeel van het Engelse team dat op het afgelopen EK de finale haalde. De middenvelder mocht een keer in de basis beginnen en vier keer als invaller, waaronder in de verloren eindstrijd tegen Italië.

Pogba uit de recordboeken

Het record van duurste transfer stond op naam van Paul Pogba, waarvoor Manchester United in 2016 104 miljoen betaalde aan Juventus.

Ook de onlangs afgeronde overstap van Jadon Sancho komt niet in de buurt van het bedrag van Grealish. The Red Devils betaalden ruim 85 miljoen voor de buitenspeler van Borussia Dortmund.

Dit artikel bevat informatie van het ANP.