<
>

Wie zijn de 11 grootste talenten in de Eredivisie?

ESPN

Het nieuwe seizoen staat weer op het punt van beginnen. Alle reden dus weer voor een nieuw serie De 11. Ook dit seizoen jaar hebben we weer de beste lijstjes voor jullie uitgezocht, en we trappen af met de 11 grootste talenten in de Eredivisie. Om het eerlijk te houden mochten kanshebbers voor deze ultieme lijst niet ouder zijn dan 21 jaar en maximaal 11 basisplaatsen hebben gehad vorig seizoen. Zo staat op:

Nr. 11: Souffian El Karouani

In 2017 vertoonde hij z’n kunsten nog op het amateurveld bij Elinkwijk, maar vier jaar later staat hij te boek als een revelatie bij N.E.C. De onvermoeibare vleugelverdediger miste afgelopen seizoen geen wedstrijd voor N.E.C. en valt op met zijn aanvallende spel. Hij maakte drie doelpunten en gaf vijf assists. Niet gek dus dat de brutale 20-jarige El Karouani nadrukkelijk onder het vergrootglas ligt bij clubs uit de Eredivisie.

Nr. 10: Quinten Timber

De jaarlijkse clash tussen Ajax en FC Utrecht is komend seizoen ook een broedertwist. Waar Jurriën Timber zich ontpopte tot een vaste waarde in het eerste bij Ajax en daarom dus niet in deze lijst staat, moet tweelingbroer Quinten nog op z’n Eredivisiedebuut wachten. FC Utrecht hapte toe en hengelde de rappe balveroveraar gratis binnen. Quinten, geboren Utrechter, kan nu weer op de fiets naar de club maar bewaart die energie liever voor een ontmoeting met z’n tweelingbroer.

Nr. 9: Joël van Kaam

Op nummer 9 ook een helft van twee gebroeders, ditmaal de jongste Van Kaam-telg. Joël van Kaam staat vooralsnog in de schaduw van zijn twee jaar oudere broer Daniël die basisspeler is bij FC Groningen, maar de 19-jarige Joël klopt nadrukkelijk op de deur. Drie keer stond hij afgelopen seizoen aan de aftrap, aan de zijde van z’n broer. De verdediger, die ook als buitenspeler uit de voeten kan, wordt geroemd om z’n werklust en loopvermogen. Groningen legde Joël niet voor niets langer vast.

Benieuwd naar de rest van de lijst? Check dan de video.