<
>

Jeffrey van As ontslagen door Roda JC

Pro Shots

Roda JC heeft afscheid genomen van technisch directeur Jeffrey van As. De Kerkraadse club heeft donderdagmorgen aan Van As laten weten dat er geen plek meer voor hem is.

Het besluit komt als een verrassing aangezien Roda over twee dagen begint aan het nieuwe Keuken Kampioen Divisie-seizoen. De Limburgers spelen zaterdag om 16.30 een uitwedstrijd tegen De Graafschap. Van As is sinds 2020 werkzaam bij de ploeg die vorig jaar als achtste eindigde in de Keuken Kampioen Divisie. Intern rommelt het behoorlijk bij Roda JC. Eerder deze week stapte er ook al een commissaris van de club op.

Jeffrey van As was eerder werkzaam bij ADO Den Haag en NAC Breda.

Vertrek algemeen directeur Wismans

Ook algemeen directeur Martijn Wismans verlaat de club. Zo meldt hij op de clubsite: “In onze evaluatiegesprekken stond de toekomstvisie van de club centraal en de vereiste uitvoering daarvan in de komende jaren. Na de opstartfase van het vernieuwde Roda JC is het nu tijd dat iemand anders uitvoering gaat geven aan deze vervolgstappen. In goed overleg hebben Roda JC en ik daarom besloten om afscheid van elkaar te nemen. Ik zal tot in het najaar aanblijven om de benodigde transitie te begeleiden en een aantal dossiers goed af te sluiten of over te dragen aan de nieuwe leiding. Ik ben dankbaar voor de steun van fans, sponsors, collega’s en andere betrokkenen die in het afgelopen jaar een bijdrage hebben geleverd aan de wederopstanding van Roda. Ik heb alle vertrouwen in de toekomstige verdere ontwikkeling van deze mooie club”.

Afscheid doet pijn

Joop Janssen, voorzitter Raad van Commissasrisen, laat op de clubwebsite weten: “Afscheid nemen van mensen doet pijn. Jeffrey en Martijn hebben zich met ziel en zaligheid ingezet om de eerste fase van de organisatorische en sportieve wederopstanding mogelijk te maken. Daarin zijn we samen geslaagd. Wij bedanken Jeffrey voor zijn inzet en zijn belangrijke aandeel in de mooie sportieve resultaten van het afgelopen jaar en wensen hem veel succes in de toekomst. Wij respecteren Martijn’s beslissing en waarderen dat hij de komende tijd de continuïteit voor ons nog tijdelijk waarborgt. Wij bedanken hem voor zijn tomeloze inzet en integriteit. Onder zijn leiding zijn er essentiële stappen gezet in de verdere professionalisering van de organisatie. Inmiddels is de zoektocht naar een nieuwe Algemeen Directeur gestart.”

Stip op de horizon

“Om die stip op de horizon te bereiken, hebben wij, de Raad van Commissarissen, gesteund door het Stichting Roda bestuur en de Phoenix groep leden een strategie voor ogen die we in de komende twee maanden verder willen uitwerken, samen met de hele organisatie. Daarbij vragen we ook de steun van onze sponsors en supporters om Roda weer een stapje verder te brengen. Want alleen samen zijn we Roda”, aldus Jansen