<
>

Ajax wint overtuigend van Leeds en is klaar voor PSV

Pro Shots

Ajax heeft de oefenwedstrijd tegen Leeds United overtuigend gewonnen. De Amsterdammers waren onder toeziend oog van zo'n 25.000 toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 te sterk voor de club uit de Premier League. Zaterdag treft Ajax PSV om 20.00 uur in Amsterdam in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Davy Klaassen opende al in de 2e minuut de score voor Ajax, waar Nicolás Tagliafico ontbrak vanwege een lichte blessure. De international profiteerde van geschutter tussen verdediger Luke Ayling en doelman Ilan Meslier. Perr Schuurs zorgde in de 28e minuut voor 2-0. Vlak voor rust maakte Ryan Gravenberch er met een schot van afstand 3-0 van. Tegen het einde van de tweede helft zorgde Danilo met de vierde treffer voor de Amsterdammers voor de eindstand.

Trainer Erik ten Hag benadrukte na afloop dat het voorbereidingsvoetbal is en dat je door de uitslag heen moet kijken. "Ik heb veel goede dingen gezien over twee wedstrijden", refereerde de coach ook aan de oefenwedstrijd van woensdagmiddag, waar een elftal van jonge spelers van Ajax een elftal van Leeds United met 3-1 versloeg. "Heel veel dingen gingen goed, zoals de uitvoering van de speelwijze zoals we die graag willen zien."

Volgens Ten Hag is zijn elftal qua fitheid echter nog lang niet waar het moet zijn. "Onze uitvoering vraagt om een hoge intensiteit en dan moet je superfit zijn." De coach van de Amsterdammers kijkt uit naar het treffen met PSV van aanstaande zaterdag. "Ik heb een energiek PSV gezien dat qua fitheid verder is dan wij. Dus daar moeten wij iets tegenover stellen, want we willen die wedstrijd winnen."

In dit artikel is informatie van ANP gebruikt.