<
>

Weerzien Eriksen en teamgenoten op trainingscomplex Inter

Pro Shots

Christian Eriksen heeft voor het eerst sinds zijn hartstilstand tijdens het EK zijn ploeggenoten van Internazionale, onder wie Stefan de Vrij, ontmoet en bijgepraat. De 29-jarige Deense international was woensdag te gast op het trainingscomplex van de Italiaanse voetbalkampioen buiten Milaan.

De club liet weten dat de middenvelder contact heeft gehad met de directie, de trainer, de selectiespelers en de stafleden die aanwezig waren. "Het gaat goed met Eriksen. Hij is fysiek en mentaal in uitstekende vorm. Hij gaat nu het herstelprogramma volgen dat is opgesteld door de Deense artsen in Kopenhagen, die ook het klinisch vervolg zullen coördineren. De medische staf van Inter wordt uiteraard voortdurend op de hoogte gehouden gedurende het proces."

Inter presenteerde een kort videofilmpje waarop een lachende Eriksen te zien is, die applaus krijgt, zijn teammaten omhelst en poseert voor een groepsfoto terwijl hij een shirt van de 'nerazzurri' omhoog houdt.

De toekomst van de oud-Ajacied bij Inter is voorlopig onzeker. Het is in Italië verboden is betaald voetbal te spelen met een onderhuids geplaatste defibrillator (ICD), in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland, waar Daley Blind ermee rondloopt.

De tests die Eriksen de komende tijd zal ondergaan moeten uitwijzen of hij ook zonder dat apparaatje kan. Het is niet te verwachten dat hij binnen een half jaar zijn rentree kan maken in de Serie A.

In dit artikel is informatie gebruikt van het ANP.