<
>

Elfsborg of Velez Mostar laatste potentiële horde Feyenoord op weg naar Conference League

ANP Foto

Feyenoord wacht bij winst in het tweeluik met FC Luzern een confrontatie met IF Elfsborg of Velez Mostar. Dat is de laatste horde in de strijd om een plek in de Conference League.

De Rotterdamse club had een geplaatste status, maar dit was vooraf geen garantie op een fijne loting. Zo zaten clubs als Union Berlin en Rubin Kazan bij de potentiële tegenstanders. Elfsborg (Zweden) of Velez Mostar (Bosnië-Herzegovina) lijkt daarom geen verkeerde loting voor de Rotterdammers.

In de vorige kwalificatieronde versloeg Feyenoord het Kosovaarse FC Drita door in De Kuip met 3-2 te winnen, nadat het in Kosovo 0-0 was geworden.

Vitesse mogelijk tegen FC Laçi of Anderlecht.

Naast Feyenoord ging ook Vitesse vandaag alvast in de koker voor de play-offs van de Conference League. De loting wees uit dat de nummer vier van de Eredivisie mogelijk tegen FC Laçi of Anderlecht gaat spelen. Maar het Europese avontuur begint donderdag eerst met een tweeluik in de derde voorronde van de Conference League.

Daarin treft Vitesse het Ierse Dundalk. Die ploeg heeft al een ronde overleefd door in de tweede voorronde FCI Levadia uit Estland over twee wedstrijden gezien te verslaan. Donderdag speelt Vitesse in het eigen GelreDome en een week later gaat de Nederlandse club voor de return naar Dublin.