<
>

Scorende Go Ahead Eagles-aanwinst Cardona: "Ik hou van Nederland"

Marc Cardona heeft zijn debuut gemaakt voor Go Ahead Eagles en was gelijk trefzeker. Zijn ploeg verloor wel met 1-2 van FC Emmen. De Eagles huren de Spaanse spits voor één jaar van Osasuna.

Hij is nog niet geheel fit en speelde daarom nog geen hele wedstrijd. "Ik heb een lastig voorseizoen gehad. Ik had voor de tweede keer corona. Ik heb één week getraind en toen kwam ik hierheen. Dat was nogal een hobbelige rit, want ik kreeg een lekke band. Ik was de hele week aan het reizen en heb maar twee of drie keer getraind. Ik doe er alles aan om op 13 augustus klaar te zijn voor de start van de Eredivisie", aldus Cardona.

Keuze voor Nederland

Het blijkt dat Cardona een liefhebber van Nederland is en dat hij mede daarom de keuze heeft gemaakt om hierheen te komen. "Het land trok me heel erg aan, ik hou van Nederland. Toen ik klein was keek ik veel naar de Nederlandse competitie. De fans hier trokken me aan, de sfeer bij de club. Een nieuwe ervaring voor mij, een verandering in mijn carrière. Ik hoop dat alles goed gaat en dat we onze doelen kunnen bereiken."