<
>

Hoofdrol Memphis bij simpele zege Barça

FC Barcelona heeft de oefenwedstrijd tegen VFB Stuttgart met ruime cijfers gewonnen. In de Mercedes-Benz Arena werd het 3-0 voor de Catalanen.

Heerlijke goal Memphis
Ronald Koeman koos tegen Stuttgart voor Sergiño Dest op linksback, Frenkie de Jong op het middenveld en Memphis Depay in de aanval. de Nederlanders eisten ook meteen de hoofdrol op. Frenkie de Jong verstuurde in de 21ste minuut een fraaie lange bal op Memphis Depay. De aanwinst van Barça nam de bal knap aan, wipte de bal over een tegenstander en schoot lekker binnen.

Memphis was ook betrokken bij de 2-0. Met een fraai hakballetje stuurde hij Antoine Griezmann weg. De Fransman stond eigenlijk in buitenspelpositie, maar mocht toch door van het arbitrale trio. Hij gaf de bal strak voor en een andere zomeraanwinst, Yusuf Demir, kon de bal in de lege goal lopen.

In de tweede helft werd onder andere Frenkie de Jong naar de kant gehaald en kwamen er frisse krachten binnen de lijnen. Eén van hen was Riqui Puig. De 21-jarige middenvelder werd in de 74ste minuut weggestuurd door Griezmann en schoot via de binnenkant van de paal de 3-0 binnen.

Uiteindelijk bleef het ook bij 3-0. De volgende oefenwedstrijd van Barcelona is tegen Red Bull Salzburg. Die wedstrijd is op woensdag 4 augustus en is vanaf 19.00 uur te zien op ESPN.