<
>

Frivool AZ wint met minimaal verschil van Real Sociedad

AZ heeft het oefenduel met Real Sociedad met minimaal verschil gewonnen. Zakaria Aboukhlal maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Directeur Voetbalzaken Max Huiberts verklaarde voorafgaand het oefenduel de afwezigheid van Myron Boadu. Huiberts liet weten AS Monaco concrete interesse heeft in de spits en beaamde dat de kans groot is dat Boadu vertrekt. Opvallende áánwezige in het elftal van Pascal Jansen was Teun Koopmeiners. Ook Koopmeiners wordt al lange tijd in verband gebracht met andere clubs, maar kan nog wel speelminuten rekenen.

De Alkmaarders toonden voor eigen publiek aan zich te kunnen meten met de nummer vijf van Spanje afgelopen seizoen, dat weliswaar een aantrad zonder een aantal grote jongens. Na een moeizaam eerste kwartier kreeg AZ de overhand en kwam het na bijna een half uur spelen op voorsprong. Zakaria Aboukhlal is één van de spelers die zijn kansen ruikt nu Calvin Stengs weg is en Boadu hem spoedig zal volgen. De rappe aanvaller gaf zijn visitekaartje af door een uittrap van doelman Hobie Verhulst met een geplaatste lob te promoveren tot doelpunt.

Ook in de tweede helft bleef AZ de bovenliggende partij tot groot enthousiasme van de 8000 aanwezige AZ-supporters. Balcontacten van de AZ’ers werden toegejuicht alsof Real Sociedad in een grote rondo stond. Kansen waren er nog voor Albert Gudmundsson en Jesper Karlsson, die de Spaanse goalie Alejandro Remiro op hun pad vonden. Doelpunten bleven uit, maar het Alkmaarse publiek keerde tevreden huiswaarts.