<
>

Dick Advocaat nieuwe bondscoach van Irak

De trainersloopbaan van Dick Advocaat is nog niet ten einde. De 73-jarige Advocaat gaat aan de slag als bondscoach van Irak.

Advocaat krijgt in het Midden-Oosten de opdracht om het land naar het WK in Qatar te loodsen, dat volgend jaar in november en december plaatsvindt. Irak krijgt in de kwalificatie te maken met Iran, Zuid-Korea, de Verenigde Arabische Emiraten en Libanon. Mocht Advocaat definitief worden aangesteld, dan wordt het kwalificatieduel met Zuid-Korea zijn vuurdoop. Irak staat 68e op de FIFA-ranking.

Het wordt de zesde keer dat Advocaat aan de slag gaat als bondscoach. Eerder vervulde hij die functie in Nederland, de Verenigde Arabische Emiraten, Rusland, België en Zuid-Korea.

."We hebben voor de Nederlandse coach gekozen op basis van zijn staat van dienst, zowel bij clubs als nationale teams", liet het bestuur weten. Er is ook met andere kandidaten gesproken, maar uiteindelijk ging de voorkeur uit naar Advocaat, die na het plaatsen van de nodige handtekeningen een shirt van Irak kreeg overhandigd met zijn naam achterop.

Afgelopen seizoen zwaaide als coach van Feyenoord definitief af als clubtrainer. Hij liet wel de deur openstaan voor een nieuw avontuur als bondscoach. Die mogelijkheid is met Irak nu op zijn pad gekomen.

In dit artikel is informatie van het ANP gebruikt.