<
>

FC Utrecht en Elia per direct uit elkaar

Pro Shots

FC Utrecht en Eljero Elia gaan niet meer met elkaar door, meldt de club. De overeenkomst is per direct in goed overleg ontbonden. Het contract van Elia liep nog door tot het einde van het seizoen.

“Laat ik vooropstellen dat we bij FC Utrecht veel respect hebben voor de speler én de mens Eljero Elia”, zegt Technisch Directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Hij heeft het afgelopen seizoen zowel op voetbalvlak als privé flinke tegenslagen en grote uitdagingen gekend en is met die situaties als een echte professional omgegaan. Helaas is de samenwerking niet geworden wat we er allebei vooraf van gehoopt hadden.”

“Als ervaren speler wil je niets liever dan belangrijk zijn voor het team, zowel binnen als buiten de lijnen. Afgelopen seizoen was voor mij een jaargang met ups en downs, waarin ik er ondanks moeilijke omstandigheden alles aan heb gedaan mijn bijdrage aan de ploeg te leveren”, vertelt Elia. “Dit seizoen is het perspectief voor mij veranderd. Daarover is de club eerlijk naar mij geweest en dat waardeer ik. Ik ga nu bekijken waar mijn toekomst ligt.”

Eljero Elia kwam in 2020 bij FC Utrecht en speelde 23 officiële wedstrijden voor de Utrechters.