<
>

Topschutter Ómarsson verlaat Excelsior voor Frans avontuur

Pro Shots

Elías Már Ómarsson vertrekt per direct bij Excelsior. De IJslandse spits is verkocht aan Nîmes Olympique en tekent daar een contract voor drie seizoenen.

De Franse club komt uit in de Ligue 2. Ómarsson speelde de afgelopen drie seizoenen succesvol in de Keuken Kampioen Divisie.

"We wisten uiteraard van zijn wens om te vertrekken, omdat hij graag een volgende stap wil zetten", aldus technisch directeur Nick Kersten. "Hij heeft in drie seizoenen bij ons 44 doelpunten gemaakt en heeft zich op die manier in de kijker gespeeld."

Bronzen Schild

"Ik had het liefst gezien dat Excelsior nu in de Eredivisie zou spelen, maar helaas is dat niet gelukt", laat de IJslander optekenen. "Ik wens de club het allerbeste in het komende seizoen en hoop dat Excelsior snel kan terugkeren op het hoogste niveau."

Ómarsson kwam in augustus 2018 naar Kralingen en tekende een contract voor drie jaar. Hij speelde sindsdien 97 wedstrijden voor Excelsior. Vooral afgelopen seizoen was hij op dreef met 22 treffers. Dat leverde hem in december 2020 een Bronzen Schild op als topscorer van de eerste periode.

De spits is de tweede speler die Excelsior in deze transferperiode verkoopt aan een buitenlandse club. Eerder werd Joël Zwarts verkocht aan het Duitse SSV Jahn Regensburg