<
>

Officieel: Rosario laat PSV achter zich en tekent bij OGC Nice

De verwachte transfer van Pablo Rosario is daar. De middenvelder van PSV vertrekt naar OGC Nice. Hij wordt in Frankrijk de teamgenoot van Calvin Stengs en Justin Kluivert.

Volgens de Franse krant Nice Matin tekent Rosario een contract voor vier seizoenen. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van zo'n zes miljoen euro gemoeid.

Zijn transfer hing al een paar dagen in de lucht. PSV bevestigde dit door hem niet mee te nemen naar Turkije voor het tweede duel tegen Galatasaray in de tweede voorronde van de Champions League. Rosario kreeg namelijk de ruimte om zijn transfer af te ronden.

Einde in Eindhoven

Rosario kwam via AVV Swift, Feyenoord, DWS, Feyenoord, Ajax en Almere City uiteindelijk in 2016 bij PSV terecht. Eerst speelde hij bij Jong PSV en daarna groeide hij uit tot een vaste waarde in de basis van de Eindhovense club. De middenvelder had zelfs een hele tijd de aanvoerdersband om zijn arm door het wegvallen van eerste aanvoerder Ibrahim Afellay.

Later werd hij de tweede aanvoerder achter Denzel Dumfries en in de laatste periode was Rosario zelfs niet meer zeker van een basisplaats. De nieuwe aankopen van PSV zorgen al helemaal voor een onzekere toekomst, waardoor de volgende stap een logische beslissing is.

International

De middenvelder kan ondanks een wat mindere laatste periode toch terugkijken op een prima tijd bij de club uit Eindhoven. Hij werd niet alleen aanvoerder, maar ook international.

Onder Ronald Koeman maakte Rosario op 16 oktober 2018 zijn debuut in een oefenduel tegen België.Dit is tot op de dag van vandaag wel zijn enige interland voor het grote Nederlands elftal. Hij speelde daarvoor wel meerdere wedstrijden voor Oranje onder 21, 20 en 19.