<
>

Feyenoord rondt komst Gernot Trauner af

Gernot Trauner is eindelijk Feyenoorder. De transfer hing al enkele weken in de lucht. Hiermee wordt het gat opgevuld in de verdediging die Eric Botteghin, Sven van Beek en Uros Spajic achterlieten. De verdediger tekent een vierjarig contract bij de Rotterdammers.

De 29-jarige Trauner komt over van LASK LInz. Vorig seizoen werd hij uitgeroepen tot beste verdediger van de Oostenrijkse competitie. Hij speelde in totaal 173 officiële wedstrijden voor LASK Linz waarin hij 17 keer scoorde. Komende donderdag, als Feyenoord FC Drita treft in de return van de tweede voorronde Conference League, is Trauner er nog niet bij. Hij is nog niet ingeschreven.

Na zo'n lange periode bij LASK was het afscheid niet eenvoudig, maar een bezoek aan Rotterdam nam alle twijfel weg. "Het was geen gemakkelijke keuze om LASK te verlaten, maar na mijn eerste kennismaking met de stad Rotterdam en de club Feyenoord werd het me een stuk makkelijker gemaakt. Met mijn ervaring hoop ik iets toe te voegen aan deze getalenteerde selectie. Door mijn kennismaking met de trainer werd ik alleen nog maar enthousiaster, want ik pas denk ik bij de manier van spelen die hij voor ogen heeft."

Technisch directeur van Feyenoord, Frank Arnesen, heeft met Trauner de gewenste defensieve ervaring in huis. "Voor die linie waren we nadrukkelijk op zoek naar ervaring. Die hebben we gevonden in de persoon van Gernot, een zeer gelouterde speler die al meer dan tien jaar op het hoogste niveau in Oostenrijk speelt. Hij is defensief ijzersterk en past goed in de spelfilosofie die we bij Feyenoord voor ogen hebben, met agressief druk zetten en in de opbouw snel naar voren schakelen. Een goede match dus."