<
>

Kogel door de kerk: Sancho maakt megatransfer naar United

Bron: Manchester United

De transfer hing al tijden in de lucht, maar is nu echt officieel: Jadon Sancho is speler van Manchester United. De Engelse buitenspeler komt voor ruim 85 miljoen euro over van Borussia Dortmund.

De 21-jarige aanvaller tekent een contract in Manchester tot 2026, met een optie voor nog een seizoen. Sancho is al sinds vorig jaar zomer in gesprek met United.

"Ik ben de club dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen", zei Sancho over Dortmund. "Maar ik heb altijd geweten dat ik een keer terug zou gaan naar mijn eigen land. Met dit contract bij Manchester United is voor mij een droom uitgekomen. Ik kan niet wachten om in de Premier League te gaan spelen."

De bevestiging van de overstap van Sancho, zou de weg vrijmaken voor de transfer van Donyell Malen van PSV. De aanvaller zou de opvolger moeten worden van Sancho in Dortmund.

Schlemiel EK-finale

De Engelse buitenspeler speelde onlangs nog op het EK, waar hij met Engeland tot de finale reikte. In de eindstrijd tegen Italië ging het mis voor de Engelsen. Na strafschoppen verloor het land van bondscoach Gareth Southagate en Sancho werd een van de schlemielen.

De trainer bracht aan het eind van de verlenging Sancho en United-speler Marcus Rashford in om een penalty te nemen, maar beiden faalden vanaf de stip. Sancho, Rashford en Bukayo Saka - die de beslissende strafschop miste - gingen daarna door het stof in Engeland. De spelers werden verguisd en racistisch bejegend door de eigen fans.

Einde van soap

De bevestiging brengt een einde aan een heuse soap. De eventuele overstap van Jadon Sancho naar United, hing al bijna achttien maanden in de lucht. Sancho wilde de overstap al die tijd graag maken, maar zijn club wilde niks weten van de transfer.

Sancho heeft uiteindelijk vier jaar in Duitsland gespeeld. Daarvoor speelde hij voor de jeugdafdeling van de aartsrivaal: Manchester City. Bij Dortmund was Sancho uiteindelijk goed voor 137 wedstrijden waarin hij vijftig keer scoorde en 64 assists gaf.