<
>

Orlando City stijgt naar tweede plek, Ruidíaz maakt werelddoelpunt

Orlando City SC is door een overwinning op directe concurrent Philadelphia Union gestegen naar de tweede plek in de Eastern Conference van de MLS. Koploper in de Western Conference, Seattle Sounders, won van Austin FC door een fenomenaal doelpunt van Raúl Ruidíaz.

Orlando City, waar Silvester van der Water op de bank begon en in de tweede helft mocht invallen, kwam al in de tiende minuut op voorsprong door een rake schuiver van Benji Michel. Na bijna een uur spelen verdubbelde Andres Perea de score met het hoofd. Philadelphia Union-spits Kacper Przybylko verkleinde de achterstand voor zijn ploeg tot 2-1 met nog ruim 20 minuten op de klok. De spits was in de absolute slotfase nog dicht bij de 2-2, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Pedro Gallese. De doelman kreeg luttele seconden later hulp van zijn verdediger Kyle Smith, die de bal onbewust voor de doellijn wegkopte.

In de Western Conference zorgde de Peruviaanse aanvaller van Seattle Sounders, Raúl Ruidiaz, voor het absolute hoogtepunt door in de 67ste minuut de bal in één keer op de schoen te nemen. Met een flinke boog viel de bal vanaf een meter of 30 achter keeper Brad Stuver.