<
>

Vermeer houdt ploeg Stam op de been tegen Atlanta

Kenneth Vermeer heeft met een sterk optreden FC Cincinnati behoed van een nederlaag in de MLS. De Nederlandse doelman voorkwam dat Atlanta United de ploeg van trainer Jaap Stam de baas was: 1-1.

In de eerste helft moest Vermeer meerdere keren reddend in actie komen, waardoor er voor rust niet gescoord werd. Na een uur nam de thuisploeg brutaal en tegen de verhoudingen in de leiding.

Luciano Acosta speelde zijn man uit en krulde fraai de 1-0 binnen namens Cincinnati. Het antwoord van Atlanta liet niet lang op zich wachten. In de 70ste minuut moest Vermeer capituleren op een schot van basisdebutant Ronald Hernández: 1-1.

De oud-keeper van onder meer Ajax en Feyenoord voorkwam daarna dat zijn ploeg in de slotfase ten onder ging. Met enkele goede reddingen hield Vermeer het op 1-1. Beide ploegen schieten weinig op met het gelijke spel, aangezien ze tiende (Atlanta) en elfde staan in de Eastern Conference.

Salt Lake geeft zege uit handen

In de Western Confernce liet Real Salt Lake de kans liggen om drie punten te pakken tegen LA Galaxy. Binnen 25 minuten stond de thuisploeg namelijk met 2-0 voor.

Voormalig SC Cambuur- en FC Groningen-speler Albert Rusnak opende in de negende minuut de score. Maikel Chang schoot een kwartier later na een individuele actie de 2-0 binnen.

Victor Vázquez deed in de 33ste minuut op heerlijke wijze wat terug, waarna LA Galaxy in de tweede helft op zoek ging naar de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk een kwartier voor tijd via een kopbal van Rayan Raveloson.

Een winnaar kwam er niet. Door het gelijkspel bevindt LA Galaxy zich nu op plaats drie en Real Salt Lake op positie acht.