<
>

Spelers aangeklaagd na clash in finale Copa Libertadores

De Braziliaanse politie heeft woensdag zes spelers en officials van Boca Juniors aangeklaagd, een dag na de botsing tussen de spelers, tegenstanders en politie na de uitschakeling in de Copa Libertadores door het Argentijnse Atletico Mineiro.

Twee personen worden beschuldigd van het beschadigen van eigendom en werden vrijgelaten na het betalen van elk 3000 real (ongeveer 490 euro) als borgtocht, verklaarde de staatspolitie in een verklaring.

De wedstrijd tussen Boca Juniors en Atlético Mineiro liep dinsdagavond totaal uit de hand. De achtste finale van de Copa Libertadores eindigde in 0-0 waardoor er strafschoppen moesten worden genomen. Doelman Éverson schoot de beslissende penalty stijf in de kruising waardoor Atlético Mineiro doorgaat naar de kwartfinale. Reden voor de spelers van Boca om zich na de wedstrijd af te reageren op de spelers van Atlético Mineiro.

Terwijl de spelers van Atlético Mineiro een feestje vierden, wachtten de Argentijnen de Brazilianen op in de tunnel van het stadion. Daar ontstond een waar MMA-gevecht. Er werden dranghekken gegooid en oud-United speler Marcos Rojo wilde rake tikken uitdelen met een brandblusser. Uiteindelijk moest de Braziliaanse politie ingrijpen. Met traangas werden de ploegen uit elkaar gedreven en kwam er een einde aan een bizarre avond Copa Libertadores.