<
>

Feyenoord met fitte Sinisterra, Jørgensen op weg naar uitgang

Feyenoord kan in aanloop naar het duel met FC Drita gewoon beschikken over Luis Sinisterra. Sinisterra raakte in de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen geblesseerd maar is op tijd fit voor het Europese uitduel in Kosovo.

Slot wil niet reageren op geruchten

Ondanks dat Feyenoord morgen een Europees duel speelt kwam het grootste Rotterdamse nieuws van iemand die juist is achtergebleven in Rotterdam. Nicolai Jørgensen lijkt te gaan vertrekken naar het Turkse Kasimpaşa. De spits tekent voor drie jaar bij de club die afgelopen jaar 14de werd in de Turkse competitie.

Trainer Arne Slot wilde op de persconferentie van woensdagavond niet ingaan op de aanstaande transfer. "Als je het goed vindt ben ik hier vooral voor die Europese wedstrijd. Ik heb meekregen dat er interesse is voor Nicolai van die club. Hoe ver het exact is? Volgens mij heb je dan niet de juiste persoon voor je om aan te vragen."

De geruchten gingen ook de ronde dat Feyenoord bezig is om Graziano Pellè naar de Kuip te halen. Slot wilde ook op die geruchten niet reageren. "Ik had de indruk dat wij hier zijn om morgen een Europese wedstrijd te spelen. Om op namen in te gaan vind ik een zinloze bezigheid."

Van onderschatting geen sprake

Het is voor Feyenoord moeilijk om in te schatten wat het niveau is van de tegenstander uit Kosovo, merkt ook Slot. “Het is altijd enorm lastig om in te schatten wat het exacte niveau is omdat je de tegenstander waar ze tegen spelen ook niet kent. Vaak na tien minuten, kwartier spelen weet je pas echt wat het niveau is."

Het is de Nederlandse ploegen de afgelopen jaren niet vaak gelukt om meerdere voorrondes te overleven en een Europees eindtoernooi te bereiken. Slot heeft daar wel een verklaring voor. "Volgens mij onderschatten jullie dan toch het niveau waarop je in Europa speelt. Als er zoveel Nederlandse ploegen met enige regelmaat worden uitgeschakeld door ploegen waarvan wij vinden dat het belachelijk is, dan zijn die ploegen minder slecht, of wij als Nederlandse ploegen minder goed."

Jens Toornstra wilde net als Slot niet spreken van onderschatting. "We hebben de beelden gezien van de tegenstander en ze hebben een aantal wapens waar we zeker alert op moeten zijn. Uiteraard probeer je in zo'n eerste wedstrijd gelijk een goed resultaat neer te zetten voor volgende week."

Toornstra had lovende woorden voor de Feyenoordfans die naar Kosovo zijn gereisd, maar niet welkom zijn in het stadion. "Ik ben het eigenlijk wel een beetje gewend. Dat is iets positiefs. Ze zijn er eigenlijk altijd bij dus dat is mooi om te zien."