<
>

Knotsgekke achtste finale in de Copa loopt compleet uit de hand

De wedstrijd tussen Boca Juniors en Atlético Mineiro is gisteravond totaal uit de hand gelopen. De achtste finale van de Copa Libertadores eindigde in 0-0 waardoor er strafschoppen moesten worden genomen. Doelman Éverson schoot de beslissende penalty stijf in de kruising waardoor Atlético Mineiro doorgaat naar de kwartfinale. Reden voor de spelers van Boca om zich na de wedstrijd af te reageren op de spelers van Atlético Mineiro.

Tijdens de wedstrijd was het al onrustig in het Estádio Mineirão. Boca dacht op 1-0 te komen, maar het doelpunt werd op advies van de VAR afgekeurd. Tijdens het bekijken van de beelden liepen de emoties al hoog op bij de spelers en technische staf van beide ploegen. Na de opstootjes kwamen zowel Boca Juniors als Atlético Mineiro niet meer tot scoren en dus moest de wedstrijd worden beslist op strafschoppen. Na een aantal missers en glijpartijen was het uiteindelijk de doelman van Atlético Mineiro die die winnende penalty binnenschoot.

De spelers van Boca konden deze nederlaag moeilijk verwerken. Terwijl de spelers van Atlético Mineiro een feestje vierden, wachtten de Argentijnen de Brazilianen op in de tunnel van het stadion. Daar ontstond een waar MMA-gevecht. Er werden dranghekken gegooid en oud-United speler Marcos Rojo wilde rake tikken uitdelen met een brandblusser. Uiteindelijk moest de Braziliaanse politie ingrijpen. Met traangas werden de ploegen uit elkaar gedreven en kwam er een einde aan een bizarre avond Copa Libertadores.